1.- Menú Filtres
Un filtre, en aquest cas, és posar al davant d’una imatge algun element que permet veure aquesta imatge diferent. Pot anar des de colors, lents, difuminats…. Les possibilitats de la funció filtre les trobareu desplegant el menú Filtres de la part superior.
a) Totes les imatges que feu dins d’ aquest apartat les envieu per correu insertades en un word amb el seu títol i la vostra opinió per a cada una.
- Obriu una imatge qualsevol i apliqueu per separat els següents filtres, és a dir, al final heu de tenir 7 imatges (l’original + 6 retocades) :
- Foto original
- Difuminat per moviment
2.Distorsions/ gira i contrau
4.Soroll/llença
5.Artístic/còmic
6.Pixela només el cap d’una persona. Per fer-ho primer has de seleccionar la part desitjada i aplica el filtre a la selecció.
Normal
Pixeleada
b) Mireu els altres filtres, jugueu-hi i apliqueu el que més us agradi a una imatge. Aquesta foto l’heu de penjar al bloc a la categoria “filtres” amb la vostra opinió sobre els filtres.
- M'ha agradat molt auqesta activitat perque es fan uns efectes fantastics apart que es molt divertit
2.- Eines selecció: dibuixar diferents formes de colors
Per a fer requadres d’un color, rodones, el·lipses, … hem de crear la selecció a la zona que volem pintar, escollim l’eina de pintar, la galleda, mirem el color, si convé el canviem, i apliquem l’eina a la selecció. Observa aquesta imatge:
Apliquem l’eina de selecció de color continu:
Escolliu una foto qualsevol i apliqueu aquesta tècnica.
3.- Patrons.
Entenem per patró una textura que ens permet pintar una zona, per exemple, hi ha un patró que simula la fusta, una altra que simula l’aigua, etc….
Per veure tots els patrons cliquem a:
Com podem veure, a sota, deixant el ratolí quiet, surt un petit requadre que ens defineix la funció.
A l’hora de pintar, hem d’esollir si ho volem fer amb el color o amb el patró, per això hem de variar <Manera d’omplir>, per defecte hi ha l’opció Omple amb el color de primer pla, en el cas de la imatge seria el blau de l’exercici anterior. Segona opció és: Omple amb el color de fons, en la imatge serà el blanc. I la tercera opció és: Omple amb el patró, que en aquest cas serà de pluja, com indica en el requadre de sota (Rain és pluja amb anglès).
a) Baixa’t aquesta imatge i aplica un patró de manera que el mar es transformi amb una terra molt seca
b) Ara escull una foto feta per tu i aplica el patró que tu vulguis. Penja la foto original i la retocada al blog. Comenta que has fet i perquè has escollit un patró concret i no un altre.
- Doncs he tingut que seleccionar un patro y donar clicks he escojit auest patro perque la persona de la imatge l'imatge l'agradan coses aixi i com es una de les meves cantants preferidas per aixo l'escullit auqest patro.
4.- Decorar un cub
En aquest activitat mirarem de decorar un cub de línies senzilles amb imatges que podem treure de la classe, de l’escola…
L’objectiu de la pràctica es aprendre a usar una nova eina del GIMP: “Canvia la perspectiva”.
Has d’aconseguir una imatge semblant a aquesta:
1.- Obriu l’arxiu “Cub” que us he enviat adjunt.
2.- Obriu les tres imatges que voleu posar en el cub. (escolliu les fotos que vulgueu, vostres o d’internet). Quan agafem imatges d’internet cal vigilar amb els drets d’autor, ja que després publicareu les imatges al vostre bloc.
3.- Activeu la primera imatge i arrossegueu la seva única capa sobre la imatge del cub.
4.-Amb l’eina “escala la capa” ajusteu la imatge a la cara frontal del cub.
5.- Si la perspectiva no coincideix totalment, feu alguns petis retocs amb l’eina “Canvia la perspectiva”.
6.- Un cop estigui ben col.locada la imatge has d’anar a “capes” i escollir l’opció “fusionar amb la capa inferior”.
7.- Torna a començar el procediment amb les altres dues fotos.
8.- La feina del cub s’entrega de dues maneres:
- PRIMER: El cub s’envia en format Gimp (no s’insereix a cap word).
- SEGON: s publica al vostre blog, en aquest cas cal desar-lo en format jpeg.
5.- Modifiquem fotos
Per practicar tot el que hem fet fins ara.
Aquest exercici ja l’hem fet, es tractava de fer diferents fotos amb la càmera de fotos, ara es tracta d’aconseguir el mateix però usant les eines de retoc fotogràfic. Cal fer només una foto(la foto ha de ser feta per vosaltres) i anar-la modificant per tal d’aconseguir els diferents aspectes demanats.
- Enfocat o desenfocat
Enfocada
Desenfocada
2.Dins o fora de quadre
Dins de quadre