Etiquetas

miércoles, 30 de noviembre de 2011

11.Gimp 1


1. COMENCEM A TREBALLAR AMB EL GIMP




Les 3 fotos d’aquest exercici les trobareu al CD del vostre llibre. Un altre opció és que us les descarregueu des d’aquesta mateixa pàgina.
  • Feu la pràctica explicada a la pàgina 24 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)


abansdespres





  • Feu la pràctica explicada a la  pàgina 25 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)



abansdespres



  • Feu la pràctica explicada a la  pàgina 27 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)

abans



despres

2. EXERCICIS DIVERSOS:


2.1Explica les diferències d’una fotografia desada en diferents  formats: JPG, GIF, RAW, TIFF.


  • JPG: comprimeix al maxim l'imatge baixant la quali-tat de l'imatge es mes recomanable aquesta extensio pels detalls i no fa transparenciesGIF: permet comprimir molt mes l'imatge i baixan la qualitat , es fa servir en els dibuixos ja que no hi ha massa detalls , contrari al format JPG aquest si et permeteix tenir transparenciaRAW:és un format d'arxiu digital d'imatges que conté la totalitat de les dades de la imatge tal com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica.TIFF: es per guardar la maxima resolucio posible i  sense comprimir l'imatge
2.2Què vol dir la resolució d’una càmera?

  • indica quant detall pot observar-se en una imatge.PPP (píxels per polsada): Una polsada equival a 2,54 cm. PPC (píxels per centímetre)
  • Busca una fotografia d’una bona qualitat (càmera)  i un altre de baixa qualitat (mòbil).  Obre-les en un editor de fotos GIMP i mira les  propietats de cada una (tipus d’arxius,  nº de píxels, mida…).  Les propietats estan a la pestanya imatge del gimp.

  •  Feta amb camara
    Tipus d'arxiu:
    nº de pixels:

Feta amb movil
tipus d'arxiu:
nº de pixels:
2.3Busca programes de retoc fotogràfic que es puguin fer servir on-line i que per tant no calgui tenir el programa instal·lat a l’ordinador. Escriu-ne com a mínim tres i busca les seves característiques (que permeten fer, si cal registrar-se…).


  • Picnik:Es una pagina en la que pots retocar fotos pusar mes pigmentacio o cambiar el color de fons tambe pusar transparencias tambe posar frases bords fer collage i moltes coses mes, i no cal esta registrat i gratuit
    Pizar:ports tallar i enganxar tot el que vulgis pusar marge i fons es gratuit i no cal registrarse.

    Photobucket:en aquesta pagina si cal registrarse pero es gratuit i a mes pots fer moltes coses agregar efectes i tallar , copiar objectes posar lletres i de mes.

2.4 Escull un dels programes on-line de retoc de fotos gratuïts, entra i observa les principals eines de retoc que té. Cal que en facis una descripció.

  • He escullit Picnik.
  • Te les ediccions basiques que son:Retallar,rotar,exposisio,colors,enfocar,cambia de tamany.
    tambe esta efectes que son per fer efectes sobre la foto com per exemple:Blanc i negre, Reforz que es per que alli mes color i coses per el estil, tambe per posar textos ,
    adesios ,retocs i marges.
2.5 Ara retoca una foto amb el programa on-line que has escollit a l’exercici anterior. Fes els retocs que vulguis. Després caldrà explicar quins retocs has fet.
  •  Dons en la foto le pusat reforç al fons per ha que tingi un efecte de mes llum y tambe he pusat HDR que es per ha que es marquien els petits detalls y un text amb un cor
    2.6Per acabar penja les dues fotos al blog, l’original i la retocada, com a comentari de l’entrada  dona la teva opinió personal sobre el programa.
  • doncs em sembra massa bo jo el utilitzo molt i m'agrada molt fer-lo servir a mes es gratuit.

10.RETOC FOTOGRÀFIC

10.Fes un resum de les idees principals.

  • PÍXEL:és la menor unitat homogènia en color que forma part d'unaimatge digital, ja sigui aquesta una fotografia, un fotograma de vídeo o un gràfic.
  • RESOLUCIÓ D’IMATGE: indica quant detall pot observar-se en una imatge.PPP (píxels per polsada): Una polsada equival a 2,54 cm. PPC (píxels per centímetre).
  • MODE D’IMATGE: Es la profunditat del color , es a dir la cuantitat de pixels que fem servi per cada color hi ha modes com per exemple : B/N es cuan volen fer servi els dos colors per cada pixel blanc o negre,Escala de grisos cada un dels pixels pot tenir entre 0 i 255 de valor (0 es el mes fosc y 255 el mes clar) i aixi si volem agafar aquesta modalitat tindrem 256 grisos diferents.
  • TIPUS O FORMAT DE FITXER: Es l'extensió del fitxer que pot variar segons la mida o el pes del fitxer si es mes gran o més petir i tambe depen perque volem fer servir l'imatge tambe hi ha diferets formes d'extensions com per  exemples : TIFF es per guardar la maxima resolucio posible i  sense comprimir l'imatge.JPG comprimeix al maxim l'imatge baixant la quali-tat de l'imatge es mes recomanable aquesta extensio pels detalls i no fa transparencies.El format GIF permet comprimir molt mes l'imatge i baixan la qualitat , es fa servir en els dibuixos ja que no hi ha massa detalls , contrari al format JPG aquest si et permeteix tenir transparencia.PSD aquest format deixa emmagatzemar tota  la informacio de les capes tant com els efectes del Photoshop.
  • LA INTERFÍCIE GIMP:  Gimp es com utilitzar qualsevol programade diseny pero amb auqest programa 


    ports fer mes coses de les que pots fer amb, qualsevol i es un dels mes potents disenys grafics.

lunes, 21 de noviembre de 2011

9.BLOC B: Parts de les càmeres

1.Mireu les animacions i contesteu el test de l’avaluat de la següent pàgina de l’edu365 (cliqueu al següent enllaç): La càmera digital El test un cop fet l’imprimiu en pdf o similar i l’envieu com arxiu adjunt amb gmail.





9.1 Fer els exercicis del llibre: 1, 2, 3, 4 i  5 de la pàgina 30 1. Digues els elements principals d'una càmera digital.
  • Disparador,Dial de posicions ,Interruptor ,“On/Off” ,Visor ,Zoom ,Objectiu ,USB ,Menú ,Controlador ,Monitor LCD ,Targeta de memòria.


2.Enumera cinc funcions que pots activar mitjançant botons en una càmera digital.
  • Macro , capturar vídeos , Flaix , ulls vermells , Disparador automàtic .

3. Explica les diferències d'una fotografia desada en el format JPG o en format RAW.

  • El format JPG és el més utilitzat per desar imatges: permet uns nivells de compressió de la imatge acceptables , perd part de la informació de la imatge en comprimir-la, peró permet aconseguir una bona qualitat en menys megabytes.
  • El format RAW no comprimeix les dades de la imatge quan es desa. El fitxer RAW conté tota la informació  de la imatge en el moment de la captura, i la mida en megabytes d'aquest fitxer és molt més gran.S'utilitza quan es vol tractar la fotografia amb l'ordinador mitjançant programes de tractament d'imatges per fer les modificacions que es vulgi i millorar o canviar les formes i l'aspecte.
4.Si vols fer una fotografia en una zona poc il.luminada, què és millor, augmentar o disminuir el calor ISO?

  • En un interior poc il.luminat , sense ultilitzar , calen valors ISO més alts (800,1.600,3.200) es detriment de la nitidesa de la fotografia.
5.Si vols captar el millor moment d'un nedador que fa un salt de trampolí, quina opció de la càmera hauràs d'activar? Per què?

  • Si volem que la fotografia expressi velocitat, cal programar la càmera a una velocitat adequada al moviment de l'objecte, 1/250 o 1/500 de segon, enquadrar l'objecte tan lluny com sigui possible i enfocar-lo amb el zoom. Després , cal anar-lo seguint mentre l'anem enfocant fins que el tingui davant nostre. En aquest instant caldrà prémer el botó de disparar. Si hem aconseguit desplaçar la càmera a una velocitat suficient per capturar l'objecte en moviment, auqest sortirà totalement o parcialment nítid i la resta de l'escena, moguda.
9.2 Explica què es el diafragma d’una màquina de fotografia i què s’entén per profunditat de camp. Quina relació hi ha entre l’obertura del diafragma i la profunditat de camp?
  • El diafragma es la parte de la cámara que determina el tamaño de la abertura
  •  La profundidad de campo es el espacio por delante y por detrás del plano enfocado, comprendido entre el primer y el último punto apreciablemente nítido reproducidos en el mismo plano de enfoque.
  • El diafragma afecta en gran medida la profundidad de campo. Cuanto más cerrado esté (mayor número f), mayor será la profundidad de campo. Cuanto más abierto esté (menor número f) más pequeña es la profundidad de campo. Este comportamiento es debido al fenómeno de colimación de la luz. Los rayos de luz que pasan por una apertura pequeña están más alineados que en una apertura grande y esto se traduce en mayor nitidez a distancias más alejadas del punto focal.
9.3 Quin element de la càmera ens permet variar el temps d’exposició?


  • El diafragma
9.4Fes fotos, pots seguir els següents consells per a fer fotos



  • Dos fotos fetes amb gran profunditat de camp.


  • Dos fotos fetes amb poca profunditat de camp

  • Al vostre bloc heu de fer un article on expliqueu que és la profunditat de camp i poseu com exemples del que és i del que no és les vostres fotografies.  També heu de dir quina fotografia us agrada més i perquè.  Creieu que la profunditat de camp millora  la imatge? o bé depèn del tipus de fotografia?. 
  • La profunditat de camp es cuan volem fer una foto am un objecte llunya y a prop y quedin igual denfocats i tambe la profunditat de camp depen de 3 factor , distància focal de l'objectiu: com més gran, menys profunditat de camp , obertura del diafragma  com més obert, menys profunditat de camp i distància entre la càmera i el subjecte: com més gran, més profunditat de camp, com per exemple a la imatge de la noia es veu ella am molta nitidesa i els edificis tambe am la mateixa nitidesa pero encambi la foto de els cupcake el objecte mes proper es veu nitid y els de mes llunys es veuen desenfocas i aixo vol dir que tenen poca profunditat de camp.
  • Si crec que la profuntat millora la imatge ya que es pot veure tot i tambe clar depen de quin tipus de fotografia volem.

lunes, 14 de noviembre de 2011

8.C) Mirar imatges II



Posem en pràctica l’après

1. Enfocat o desenfocat: Adonar-se d’un dels errors més evident quan es comencen a tirar una foto: el desenfoc. Si en el moment de tirar fotos un es belluga o no es deixa la distancia suficient entre la càmera i el subjecte la imatge es veu desdoblada o borrosa.

2. Dins o fora de quadre: Es tracta de fer entendre  que el visor  dóna un camp visual  en forma de rectangle o de quadrat que condiciona els límits de la realitat que es vol fotografiar.

3Prop – lluny – llunyíssim: Es tracta de treballar i de fer prendre consciència que la distància entre la càmera i l’objecte que es vol fotografiar determina fotografies diferents, informacions diferents i intencionalitats diferents.

4. Llum i contrallum: L’objectiu de l’activitat és adonar-se que quan es disposem a tirar una foto es necessita una font de llum. I s’ha de tenir en compte com es aquesta llum (un dia amb sol, ennuvolat, artificial…) que l’apreciació del nostre ull es diferent a la de la càmera, tant a nivell qualitatiu com quantitatiu, i que la disposició de la font de llum respecte del que volem fotografiar i la situació de la càmera també és important.

5. De dalt, de baix,… Es tracta d’abordar el tema de l’angulació i com la utilització de diferents punts de vista determina fotografies diferents i intencionalitats diferents. L’angle ( frontal, de costat, d’esquena, de dalt, de baix…) des d’on es fa la foto suposa donar una opinió sobre les coses i també provoca certes reaccions psicològiques en la persona que mira. La realitat, doncs, pot observar-se des de més d’un punt de vista.

6. Una frase, una foto, un pla: es tracta d’aprendre a expressar-se amb les imatges i descobrir els plans.A partir d’unes frases escrites curtes cal buscar els plans adequats que expressin millor i sense

equívocs el que es dóna per escrit.


Fem les fotos

a)     Cal fer una foto que reflecteixi les dues vessants de cada qüestió tractada (per exemple una foto enfocada i la mateixa desenfocada …) Això dels 5 primers temes.

  • Enfocat
  • Desenfocat

  • Dins de quadre

  • Fora de quadre

  • Prop

  • Lluny
  • Llunyíssim

         



b)     Del tema últim cal enviar una foto per cada un dels següents plans:

  • pla general


  • primer pla
i a més escriure una frase com si fos el títol, per exemple
  • Estan jugant al pati de l’escola.  (Pla general)
  • Tinc la cara bruta. (Primer Pla)
  • Pla general



  • Mirar per la finestra.
  • Primer pla
  • Company estudiant.