Etiquetas

jueves, 1 de diciembre de 2011

13.EXERCICIS GIMP 3


1.- Menú Filtres

Un filtre, en aquest cas, és posar al davant d’una imatge algun element que permet veure aquesta imatge diferent. Pot anar des de colors, lents, difuminats…. Les possibilitats de la funció filtre les trobareu desplegant el menú Filtres de la part superior.
a) Totes les imatges que feu dins d’ aquest apartat les envieu per correu insertades en un word amb el seu títol i la vostra opinió per a cada una.
  • Obriu una imatge qualsevol i apliqueu per separat els següents filtres, és a dir, al final heu de tenir 7 imatges (l’original + 6 retocades) :
  • Foto original
  1. Difuminat per moviment


2.Distorsions/ gira i contrau


3.Llums i ombres/ supernova


4.Soroll/llença


5.Artístic/còmic


6.Pixela només el cap d’una persona. Per fer-ho primer has de seleccionar la part desitjada i aplica el filtre a la selecció.
Normal
Pixeleada
b) Mireu els altres filtres,  jugueu-hi i apliqueu el que més us agradi a una imatge. Aquesta foto l’heu de penjar al bloc a la categoria “filtres” amb la vostra opinió sobre els filtres.
  • M'ha agradat molt auqesta activitat perque es fan uns efectes fantastics apart que es molt divertit

2.- Eines selecció: dibuixar diferents formes de colors

Per a fer requadres d’un color, rodones, el·lipses, … hem de crear la selecció a la zona que volem pintar, escollim l’eina de pintar, la galleda, mirem el color, si convé el canviem, i apliquem l’eina a la selecció. Observa aquesta imatge:
Apliquem l’eina de selecció de color continu:
Escollim el color blau i apliquem la galleda:
Escolliu una foto qualsevol i apliqueu aquesta tècnica.



3.- Patrons.

Entenem per patró una textura que ens permet pintar una zona, per exemple, hi ha un patró que simula la fusta, una altra que simula l’aigua, etc….
Per veure tots els patrons cliquem a:
fetch_010
Com podem veure, a sota, deixant el ratolí quiet, surt un petit requadre que ens defineix la funció.
fetch_004Un cop escollim un patró, cliquem la galleda, i la finestra d’eines hi podem veure:
fetch_008
A l’hora de pintar, hem d’esollir si ho volem fer amb el color o amb el patró, per això hem de variar <Manera d’omplir>, per defecte hi ha l’opció Omple amb el color de primer pla, en el cas de la imatge seria el blau de l’exercici anterior. Segona opció és: Omple amb el color de fons, en la imatge serà el blanc. I la tercera opció és: Omple amb el patró, que en aquest cas serà de pluja, com indica en el requadre de sota (Rain és pluja amb anglès).
a) Baixa’t aquesta imatge i aplica un patró de manera que el mar es transformi amb una terra molt seca



b) Ara escull una foto feta per tu i aplica el patró que tu vulguis. Penja la foto original i la retocada al blog. Comenta que has fet i perquè has escollit un patró concret i no un altre.
 

  • Doncs he tingut que seleccionar un patro y donar clicks he escojit auest patro perque la persona de la imatge l'imatge l'agradan coses aixi i com es una de les meves cantants preferidas per aixo l'escullit auqest patro.

4.- Decorar un cub

En aquest activitat mirarem de decorar un cub de línies senzilles amb imatges que podem treure de la classe, de l’escola…
L’objectiu de la pràctica es aprendre a usar una nova eina del GIMP: “Canvia la perspectiva”.
Has d’aconseguir una imatge semblant a aquesta:
cub1
1.- Obriu l’arxiu “Cub” que us he enviat adjunt.
2.- Obriu les tres imatges que voleu posar en el cub. (escolliu les fotos que vulgueu, vostres o d’internet). Quan agafem imatges d’internet cal vigilar amb els drets d’autor, ja que després publicareu les imatges al vostre bloc.
3.- Activeu la primera imatge i arrossegueu la seva única capa sobre la imatge del cub.
4.-Amb l’eina “escala la capa” ajusteu la imatge a la cara frontal del cub.
5.- Si la perspectiva no coincideix totalment, feu alguns petis retocs amb l’eina “Canvia la perspectiva”.
cub2
6.- Un cop estigui ben col.locada la imatge has d’anar a “capes” i escollir l’opció “fusionar amb la capa inferior”.
7.- Torna a començar el procediment amb les altres dues fotos.
8.- La feina del cub s’entrega de dues maneres:
  • PRIMER: El cub s’envia en format Gimp (no s’insereix a cap word).
  • SEGON: s publica al vostre blog, en aquest cas cal desar-lo en format jpeg.
Cub



5.- Modifiquem fotos

Per practicar tot el que hem fet fins ara.
Aquest exercici ja l’hem fet, es tractava de fer diferents fotos amb la càmera de fotos, ara es tracta d’aconseguir el mateix però usant les eines de retoc fotogràfic. Cal fer només una foto(la foto ha de ser feta per vosaltres) i anar-la modificant per tal d’aconseguir els diferents aspectes demanats.
  1. Enfocat o desenfocat

Enfocada



Desenfocada



2.Dins o fora de quadre
Dins de quadre

12.GIMP 2





1. Millorem colors amb el Gimp:
Cal que escolliu una  de les vostres fotografies i llavors feu:
  • Primer un ajust automàtic dels colors (pàgina 26 del vostre llibre)



  • Segon un ajust manual dels colors (pàgina 26 del vostre llibre). L’objectiu és que aconseguiu donar-li l’aspecte que a vosaltres més us agradi.








        2. Escriure un text (pàgina 29 del vostre llibre)
Escolliu una fotografia feta per vosaltres i afegiu el text que a vosaltres us sembli, després la poseu al blog.


3. Eliminem objectes: eina clonar (pàgina 28 del vostre llibre.  Aquest exercici es fa al blog.
Escolliu una fotografia i elimineu algun objecte. Cal que m’envieu les dues fotografies per poder comparar. Evidentment es suposa que no ha d’empitjorar la fotografia, no s’hauria de notar que heu eliminat un objecte.






  • he eliminar un cor d'abaix ha sigut el mes facil i elque ningu es fitsar-se


4. Feu l’exercici dels ulls vermells de la pàgina32 del vostre llibre. Useu la foto del llibre (és la que teniu aquí al bloc) o bé una de les vostres.


5. Fer l’exercici 11 del vostre llibreEn un word heu d’enviar les dues fotografies, però en la modificada heu de senyalar amb rodones o com vulgueu les 7 diferències, és a dir, m’envieu la solució. També cal posar un títol,  explicar que us ha semblat l’exercici, dificultats trobades  i dir on creieu que es pot aplicar l’après. Aquesta foto la podeu buscar per internet, pot ser foto jpg o dibuix gif

  • Les 7 diferencies
  • No ha estat tan dificil com jo pensaba i ma semblat molt facil i es una molt bona forma d'aplicar lo fet.

miércoles, 30 de noviembre de 2011

11.Gimp 1


1. COMENCEM A TREBALLAR AMB EL GIMP




Les 3 fotos d’aquest exercici les trobareu al CD del vostre llibre. Un altre opció és que us les descarregueu des d’aquesta mateixa pàgina.
  • Feu la pràctica explicada a la pàgina 24 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)


abansdespres





  • Feu la pràctica explicada a la  pàgina 25 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)



abansdespres



  • Feu la pràctica explicada a la  pàgina 27 del vostre llibre de text (la foto és la que hi ha a continuació)

abans



despres

2. EXERCICIS DIVERSOS:


2.1Explica les diferències d’una fotografia desada en diferents  formats: JPG, GIF, RAW, TIFF.


  • JPG: comprimeix al maxim l'imatge baixant la quali-tat de l'imatge es mes recomanable aquesta extensio pels detalls i no fa transparenciesGIF: permet comprimir molt mes l'imatge i baixan la qualitat , es fa servir en els dibuixos ja que no hi ha massa detalls , contrari al format JPG aquest si et permeteix tenir transparenciaRAW:és un format d'arxiu digital d'imatges que conté la totalitat de les dades de la imatge tal com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica.TIFF: es per guardar la maxima resolucio posible i  sense comprimir l'imatge
2.2Què vol dir la resolució d’una càmera?

  • indica quant detall pot observar-se en una imatge.PPP (píxels per polsada): Una polsada equival a 2,54 cm. PPC (píxels per centímetre)
  • Busca una fotografia d’una bona qualitat (càmera)  i un altre de baixa qualitat (mòbil).  Obre-les en un editor de fotos GIMP i mira les  propietats de cada una (tipus d’arxius,  nº de píxels, mida…).  Les propietats estan a la pestanya imatge del gimp.

  •  Feta amb camara
    Tipus d'arxiu:
    nº de pixels:

Feta amb movil
tipus d'arxiu:
nº de pixels:
2.3Busca programes de retoc fotogràfic que es puguin fer servir on-line i que per tant no calgui tenir el programa instal·lat a l’ordinador. Escriu-ne com a mínim tres i busca les seves característiques (que permeten fer, si cal registrar-se…).


  • Picnik:Es una pagina en la que pots retocar fotos pusar mes pigmentacio o cambiar el color de fons tambe pusar transparencias tambe posar frases bords fer collage i moltes coses mes, i no cal esta registrat i gratuit
    Pizar:ports tallar i enganxar tot el que vulgis pusar marge i fons es gratuit i no cal registrarse.

    Photobucket:en aquesta pagina si cal registrarse pero es gratuit i a mes pots fer moltes coses agregar efectes i tallar , copiar objectes posar lletres i de mes.

2.4 Escull un dels programes on-line de retoc de fotos gratuïts, entra i observa les principals eines de retoc que té. Cal que en facis una descripció.

  • He escullit Picnik.
  • Te les ediccions basiques que son:Retallar,rotar,exposisio,colors,enfocar,cambia de tamany.
    tambe esta efectes que son per fer efectes sobre la foto com per exemple:Blanc i negre, Reforz que es per que alli mes color i coses per el estil, tambe per posar textos ,
    adesios ,retocs i marges.
2.5 Ara retoca una foto amb el programa on-line que has escollit a l’exercici anterior. Fes els retocs que vulguis. Després caldrà explicar quins retocs has fet.
  •  Dons en la foto le pusat reforç al fons per ha que tingi un efecte de mes llum y tambe he pusat HDR que es per ha que es marquien els petits detalls y un text amb un cor
    2.6Per acabar penja les dues fotos al blog, l’original i la retocada, com a comentari de l’entrada  dona la teva opinió personal sobre el programa.
  • doncs em sembra massa bo jo el utilitzo molt i m'agrada molt fer-lo servir a mes es gratuit.

10.RETOC FOTOGRÀFIC

10.Fes un resum de les idees principals.

  • PÍXEL:és la menor unitat homogènia en color que forma part d'unaimatge digital, ja sigui aquesta una fotografia, un fotograma de vídeo o un gràfic.
  • RESOLUCIÓ D’IMATGE: indica quant detall pot observar-se en una imatge.PPP (píxels per polsada): Una polsada equival a 2,54 cm. PPC (píxels per centímetre).
  • MODE D’IMATGE: Es la profunditat del color , es a dir la cuantitat de pixels que fem servi per cada color hi ha modes com per exemple : B/N es cuan volen fer servi els dos colors per cada pixel blanc o negre,Escala de grisos cada un dels pixels pot tenir entre 0 i 255 de valor (0 es el mes fosc y 255 el mes clar) i aixi si volem agafar aquesta modalitat tindrem 256 grisos diferents.
  • TIPUS O FORMAT DE FITXER: Es l'extensió del fitxer que pot variar segons la mida o el pes del fitxer si es mes gran o més petir i tambe depen perque volem fer servir l'imatge tambe hi ha diferets formes d'extensions com per  exemples : TIFF es per guardar la maxima resolucio posible i  sense comprimir l'imatge.JPG comprimeix al maxim l'imatge baixant la quali-tat de l'imatge es mes recomanable aquesta extensio pels detalls i no fa transparencies.El format GIF permet comprimir molt mes l'imatge i baixan la qualitat , es fa servir en els dibuixos ja que no hi ha massa detalls , contrari al format JPG aquest si et permeteix tenir transparencia.PSD aquest format deixa emmagatzemar tota  la informacio de les capes tant com els efectes del Photoshop.
  • LA INTERFÍCIE GIMP:  Gimp es com utilitzar qualsevol programade diseny pero amb auqest programa 


    ports fer mes coses de les que pots fer amb, qualsevol i es un dels mes potents disenys grafics.